Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szerenád – szombaton folytatódik a Somorjai-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 05.
Április 6-án, szombaton 19.00 órától Szerenád címmel folytatódik a Somorjai-sorozat az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral. Az est során többek között Mozart, Britten és Farkas Ferenc művei is felcsendülnek, hegedűn pedig Kováts Péter működik közre.
Tovább...
 
Meghívó Szekeres Erzsébet kiállítására Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. április 04.
Szekeres Erzsébet "Virágba boruló örökségünk" című kiállítására 2024. április 5-én, 17 órakor kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériában.
Tovább...
 
Új generációs jazz: a Nagy Emma Quintet a Jazzpénteken Nyomtatás E-mail
Írta: Skrobák-Kovács Réka   
2024. április 04.
Kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások: április 5-én, pénteken este héttől az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban. Az eseményre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani.
Tovább...
 
„Ez most a Blaha-pop” – Még egy dal a Blahalouisiana új lemezéről Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. április 04.
„A zenei ötlet egy téli sétán jött: eszembe jutott, hogy nemsokára jön a tavasz, szóval ideje készülni a napsütésre és a táncra. Szerettem volna egy olyan dalt a lemezen, aminek a szövege is könnyedebb a többihez képest, ezt említettem is Szajának” – mondta Jancsó Gábor, a dal szerzője, Szajkó András pedig ehhez mérten írta meg a hozzá tartozó szöveget.
Tovább...
 
Ecsettel a kézben – csütörtökön kiállítás nyílik az Árpád Fürdőben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 04.
Gerhák József festőművész, a Krajczáros Alapítvány önkéntes munkatársának kiállítása április 4-től egy hónapon át lesz látható az Árpád Fürdőben. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Virágba boruló örökségünk – kiállítás nyílik Szekeres Erzsébet textilművész munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 03.
Virágba boruló örökségünk - Tisztelet Csapody Vera emlékének címmel nyílik kiállítás Szekeres Erzsébet textilművész alkotásaiból 2024. április 5-én, pénteken 17.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlat egy hónapon át lesz látogatható a Szent Korona Galériában.
Tovább...
 
Halmozott kisgrafikák – új kiállítás nyílik a Tolnai utcai Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 02.
A mai naptól látogatható Stokinger József különleges ex librisekből, kisgrafikákból és bélyegekből álló gyűjteménye a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A tárlat április 2. és 30. között ingyenesen látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.
Tovább...
 
ZENÉS EST A KÁPOLNÁSNYÉKI HALÁSZ-KASTÉLY RENDEZVÉNYHÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Halász Kastély   
2024. április 01.
Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a hang és a szó, és miként ihletik meg a klasszikus irodalmi életművek jelen korunk történéseit és a kortárs alkotókat. A Sanctum zenés esten a művészet olyan "megrendítő" pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. Ezúttal irodalmi-zenés felfedezésre indulunk két neves, kortárs alkotóval, akik életművében az irodalom, a történelem, a zene a főszereplő. A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ezt az intim közeget idézi meg az előadás, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét, egy élet történéseit és az est során közös produkciókra is sor kerüljön.
Tovább...
 
A tehetségek zenéje – fiatalok a Jazzpikniken Nyomtatás E-mail
Írta: JazzPiknik   
2024. április 01.
Számos fiatal tehetség lép fel a 12. Paloznaki Jazzpikniken, többek között olyan művészekkel találkozhatunk a balatonfelvidéki jazzfaluban, mint a Gorg & Benzol jazzrock trió, az instrumentális jazzt játszó Symbiosis 5 zenekar, az art-pop, a jazz és az élő elektronika elemeit vegyítő Palágyi Ildikó, vagy a dél-amerikai hangzású Claudia Raquel Quintet. A tehetséggondozás részeként idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra a Jazzpiknik: a betegségéből felépült kislány hegedűoktatását támogatja.
Tovább...
 
Megjelent Burai Krisztián új dala Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. március 30.
Megjelent Burai Krisztián új dala - A Rácz Gergővel és Knoll Gabriellával közös 100 évhez klip is készült Leholegacy rendezésében.
Tovább...
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus húsvétvasárnapi meglepetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 30.
Hagyományosan idén is húsvétvasárnapi meglepetéssel készül a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérváron.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 6193